Beer Can Burgers
Jag har helt glömt att publicera det här! Men här kommer det nu :)
Till middag grillade vi "Beer Can-burgers". Vi åt det första gången hos vänner men har inte gjort dem själva. Idag var det dags. Det är superenkelt att göra och blir väldigt gott. Vi använde barbecue rökt bacon, det var ett bra val för det gav ett litet extra piff på det hela. Vi fyllde dem med lite olika saker beroende på tycke och smak. Jag hade extra bacon, små chilikorvskivor, marinerade vitlöksklyftor, tomat och riven ost. Eftersom vi grillade dem i en aluminiumgrillform brändes de inte fast i gallret, mycket praktiskt.
Till middag grillade vi "Beer Can-burgers". Vi åt det första gången hos vänner men har inte gjort dem själva. Idag var det dags. Det är superenkelt att göra och blir väldigt gott. Vi använde barbecue rökt bacon, det var ett bra val för det gav ett litet extra piff på det hela. Vi fyllde dem med lite olika saker beroende på tycke och smak. Jag hade extra bacon, små chilikorvskivor, marinerade vitlöksklyftor, tomat och riven ost. Eftersom vi grillade dem i en aluminiumgrillform brändes de inte fast i gallret, mycket praktiskt.
Burgare
1
kg nötfärs
2
tsk salt
2
krm vitpeppar
Grillkrydda
2
pkt bacon, gärna med rökig smak
Fyllning
Marinerade
vitlöksklyftor
Cocktailtomater
Soltorkade
tomater
Barbecuesås
Stark
korv
Stekt
svamp
Paprika
Jalapeños/chili
Rostad/rå/brynt
lök
Bacon
Riven
ost
mm....
1.
Blanda in kryddorna i färsen. Del i 4-6 delar och rulla till bollar.
2.
Tryck ner en kall oöppnad ölburk (eller ett glas om man gör mindre burgare) i
bollen och forma färsen runt burken. Det ska bilda en ”skål”, så det ska finnas
en botten.
3.
Vira två baconskivor runt om och lossna ölburken försiktigt. Flytta över till
en tallrik/bricka.
4.
Gör likadant med resten av bollarna. Täck med plastfolie och ställ in i
kylskåpet tills det är dags för grillning.
5.
Förbered fyllning. Låt var och en fylla sin burgare. Toppa med riven ost.
6.
Grilla på indirekt värme, det vill säga kolen ska vara på sidorna och man
placerar burgarna i mitten av grillen tills de nått en innertemperatur på 70 grader.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar