Om mig

Mitt foto
Välkommen in i familjen Christiernins kök! Här lägger jag ut recept på maten jag lagar till min familj på fyra personer. Matlagning gör mig lycklig, men det är inget märkvärdigt, bara helt vanlig mat lagad med kärlek! Min syster Anneli är från 2018 en ständig gästskribent. Hon är inte bara duktig på att laga mat utan även skicklig på uppläggning och presentation (vilket inte jag är) Blogg är en galen mix utan röd tråd men kanske någon kan få inspiration när idéerna är slut.

söndag 18 september 2016



Honungs- och sesamkyckling i Crock-Pot

Smakrik kycklingrätt som puttrar på i Crock-Poten medan du gör annat, tänk vad praktiskt! Lite pill på slutet, men inte så tidskrävande att det stör. Servera med ris och rostade sesamfrön. 

4 kycklingfiléer
1 dl kinesisk soja
1 dl honung
5 msk risvinäger
2 vitlöksklyftor, pressade
1 msk sesamolja
1 tsk riven ingefära
1 röd pepparfrukt, hackad

500 g ärtor
3 msk sesamfrön, rostade

1. Rör ihop soja, honung, risvinäger, vitlök, sesamolja, ingefära och pepparfrukt. Häll i Crock-Poten.

2. Dela kycklingfiléerna i två delar och lägg ner dem i Crock-Poten. Vänd dem runt i såsen. 

3. Sätt Crock-Poten på låg värme och timern - om det finns - på 3 timmar.

4. Kolla kycklingen med termometer när det närmar sig 3 timmar. Ta ut den ur såsen när den når ca 70 grader (den ska koka i såsen sen). Skiva kycklingen. 

5. Sila såsen ner i en kastrull. Red den med majsena utrört i lite vatten, När såsen tjocknat så häll i ärtorna och kycklingen. Låt puttra i 5 minuter. Häll i lite vatten om såsen blir för tjock. 

6. Rosta sesamfröna i en het torr panna och strö dem över kycklingen vid servering. 


fredag 16 september 2016


Tacopizzarulle

Det här receptet är ursprungligen "Tacopiroger" från ICA.se. Men det kändes onödigt pillrigt att göra piroger så det blev en rulle istället. Bra beslut! Vi åt babyspenat, tomater, mango- & löksalsa, grekisk yoghurt och tacosalsa till. Roligt med en ny variant av fredagstacon!

500 g nötfärs
1 påse taco kryddmix
2 morötter
1 pizzakit inklusive tomatsås
1 ägg

1. Sätt ugnen på 200 grader

2. Stekfärsen i olivolja. Rör ner kryddmix och tomatsås. Låt koka ihop ett par minuter. Dra av från plattan och låt svalna något.

3. Skala och finriv morötterna. Vänd mer i färsen. 

4. Rulla ut pizzadegen på en baklåtspappersklädd plåt med låga kanter. Kavla ut den så den täcker plåten. 

5. Fördela färsen över degen och rulla ihop långsida till långsida till en "rulltårta". Pensla med uppvispat ägg. 

6. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter. Lägg på aluminiumfolie när rullen fått den färg den behöver. 

torsdag 15 september 2016


Kikärt- och morotsbiffar

Härliga vegetariska biffar som hela familjen gillar *mums* Jag rekommenderar tomatsås till. Min är gjord av passerade tomater, schalottenlök, vitvinsvinäger, soltorkade tomater, salt och svartpeppar. Och turkisk yoghurt bryter av fint. Men det är ju upp till var och en att välja de tillbehör man gillar. 

2 fpk kikärtor
600 g rivna morötter
1 rödlök
2 klyftor vitlök
1 ägg
2 msk olivolja
1 msk spiskummin
1 msk curry
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

1. Sätt ugnen på 150 grader.

2. Häll vattnet av kikärtorna och skölj dem i kallt vatten. Häll ner dem i en stor bunke tillsammans med olivoljan och mixa slätt med mixerstav.

3. Skala och riv morötterna. Skala och riv rödlöken. Pressa vitlöken. Häll ner allt i bunken. Tillsätt ägg och kryddor. 

4. Blanda ihop allt, det går bäst med händerna, och forma små biffar, det går också bäst med händerna.

5. Stek biffarna i olivolja/smör en minut per sida. Lägg över på en ugnsplåt. När alla biffar är klara steker du dem färdiga i ugnen, i ca 10 minuter.